Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، محی‌الدین بهرام محمدیان معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر چالش‌های متعدد و متنوعی درباره آموزش‌وپرورش مطرح است که از جمله آن‌ها می‌توان به آموزش در دوران پساکرونا اشاره کرد.

وی افزود: طی ۲  سال اخیر که گرفتار ویروس کرونا بودیم دستگاه‌های اجرایی، دولتی، نظام اقتصادی، سیاسی و حتی آموزش و پرورش متأثر شدند و باید فکرهای تازه‌ای برای ادامه کار داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخصوصاً اینکه چالش کرونا بر کارهایی که از قبل به تأخیر افتاده بودند، افزوده شده است و روند پیشبرد اقدامات قبلی را هم کند کرده است.

محمدیان با بیان اینکه آموزش در دوران کرونا به آموزش غیرحضوری در بستر فضای مجازی تغییر کرد گفت: بدون بازنگری جدی در برنامه‌های آموزشی و تربیتی، همان کلاس و مدرسه را از پشت نیمکت به پشت دستگاه تلفن بردیم و به‌صورت صوتی و تصویری ارائه کردیم که محدودیت‌های خاص خودش را داشت. امکان ارتباط چهره به چهره معلم و دانش‌آموز وجود نداشت، پرسش و پاسخ نمی‌توانست به‌صورت جدی اتفاق بیفتد و دانش‌آموز آمادگی حضور جدی در کلاس درس مجازی را نداشت. معلمان هم درگیر مشکلات خاص خودشان بودند. وقتی یاددهی - یادگیری در چنین فضایی دچار اشکال شد، فرایندهای یاددهی و یادگیری هم با اختلال روبه‌رو می‌شوند.

رئیس مرکز مطالعات فقهی تعلیم و تربیت تاکید کرد که لازم بود طراحی جدید آموزشی صورت می گرفت به این معنا که محتوای آموزشی، فرایندهای یاددهی - یادگیری و روش‌های تدریس بازنگری می شد و از تکنولوژی‌های آموزشی متناسب با فضای مجازی استفاده می‌کردیم. حتماً مسئولان امر می‌گویند ما ویروس کرونا را پیش‌بینی نکرده بودیم و ما را غافلگیر کرد. بله، این غافلگیری برای سال اول پذیرفتنی است، اما چرا نظام تعلیم و تربیت بعد از یک سال به‌درستی برای آموزش برنامه‌ریزی نکرد و به شبکه شاد اکتفا کرد که همه‌جا در دسترس نیست و اشکالاتی هم دارد؟

وی ادامه داد: نیازمند آن بودیم که سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و بخش‌های دیگر متناسب با این شرایط برنامه‌ریزی آموزشی مبتنی بر شرایط انجام و آن را اجرا می‌کردند. آموزش در دوران پساکرونا چالش جدی پیش روی نظام تعلیم و تربیت است. آموزش در آینده دیگر مانند سابق نخواهد شد. این روش معایب و محاسن خودش را دارد. برخی موافق تداوم آموزش غیرحضوری و برخی خواهان بازگشت کامل به مدرسه هستند.

محمدیان افزود: برخی دانش‌آموزان ممکن است این مطالبه را داشته باشند که تحصیل را از طریق غیرحضوری دنبال کنند و به کارهای دیگرشان هم برسند. برخی دیگر هم معتقدند آموزش غیرحضوری در کاهش هزینه ها اثرگذار است. به هر حال دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد و دستگاه تعلیم و تربیت باید به خواسته‌های متنوع پاسخ و آن‌ها را سامان دهد.

بازنگری در کتاب‌های درسی محقق نشد

معاون اسبق وزیر آموزش و پرورش، چالش دیگر را بازنگری در کتاب‌های درسی تازه‌تالیف دانست و گفت: تأخیرهایی در سال های قبل وجود داشته و بعد از گذشت ۵ سال از تدوین کتاب‌های درسی جدید که بر مبنای سند تحول و برنامه درسی ملی تولید کرده‌ایم، هیچ گونه بازنگری صورت نگرفته است. از زمان عرضه کتاب‌های جدید پایه‌های اول تا ششم، ۵ سال گذشته و قرار بود در سال تحصیلی ۱۳۹۹ـ ۱۴۰۰ و ۱۴۰۰-۱۴۰۱ برنامه و محتوای جدید بعد از بازنگری ارائه شود که هنوز خبری نیست و گزارش‌های ارزشیابی ارائه نشده است.

وی افزود: هنوز نمی‌دانیم برنامه درسی که ارائه کردیم چه توفیقات داشته، ناکامی‌هایش چه بوده، آیا نیازهای عمومی جامعه تغییر کرده است یا خیر. باید این‌ها مورد توجه قرار می‌گرفت و برنامه‌ درسی دوره ابتدایی اصلاح و بازنگری می‌شدند. همچنین باید یک آمایش سرزمینی درباره آموزش‌های فنی و مهارتی انجام می‌دادیم که آن هم به تأخیر افتاده است.

محمدیان با اشاره به اینکه در اصل آخر سند تحول بنیادین، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش‌وپرورش مأمور و مکلف شده‌اند سند تحول را بعد از ۵ سال ارزشیابی کنند، گفت: این ارزشیابی نیز صورت نگرفته و هنوز همه زیر نظام‌ها به صورت کامل به اجرا در نیامده است. باید این دو شورا پاسخگو باشند آیا سندی که برای پنج سال قبل تدوین‌شده بود این قابلیت را دارد که از دولت سیزدهم بخواهیم بیاید و آن را اجرا کند؟ کدام سند را باید اجرا کند؟ سندی که مربوط به دهه قبل بوده است؟ یک دهه از عمر این سند گذشته و اگر بخواهیم اجرایش کنیم یعنی ۱۰ سال تأخیر داریم و به برخی نیازها جواب داده‌ایم، اما نیازهای جدید در برنامه درسی ملی و زیرنظام های دیگر پیش‌بینی نشده است.

انگار با سندتحول بنیادین شوخی می‌کنیم

رئیس اسبق سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تصریح کرد: گویی داریم با سند شوخی می‌کنیم. تابلویی دستمان گرفته‌ایم و نشان می‌دهیم، اما راه دیگری می‌رویم. آدرس سند با راهی که می‌رویم متفاوت است. این غفلت بیشتر از آنکه دامن آموزش و پرورش را بگیرد، مسئولیت به‌جامانده دو شورا را به رخ می‌کشد و نشان می‌دهد که این دو به جد مراقب اجرای سند نیستند و وقتی مراقبت نکنند برنامه‌های زائد پیش می‌آید و سه خطر تحریف، تضعیف و تعطیلی، سند تحول را تهدید می کند.

وی درباره عدم توجه نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به حوزه آموزش و پرورش در اظهارات و برنامه‌های خود نیز گفت: اگر درباره آموزش‌وپرورش شعار هم می‌دادند در این فشارهای اقتصادی مورد توجه قرار نمی‌گرفت. متأسفانه با بحران اقتصادی روبه‌رو هستیم که دولت‌مردان با ندانم‌کاری‌ها پیش آورده‌اند و به علت غفلتی که کرده‌اند آموزش و پرورش را به حاشیه رانده‌اند. تنها امیدواری این است که رئیس‌جمهور هرچه قدر روحش روح فرهنگی و تعلیم و تربیتی باشد آن ذائقه درونی رئیس‌جمهور خواهد بود که آموزش و پرورش را حمایت خواهد کرد.

محمدیان افزود: اگر رئیس‌جمهور آینده ذائقه فرهنگی نداشته باشد، موضوع کلی تعلیم و تربیت و فرهنگ در حاشیه خواهد بود.

کد خبر 605560 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش شبکه اجتماعی دانش آموزان (شاد) آموزش از راه دور مدرسه و مدارس دانش آموز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش شبکه اجتماعی دانش آموزان شاد آموزش از راه دور مدرسه و مدارس دانش آموز آموزش و پرورش تعلیم و تربیت آموزش وپرورش برنامه ریزی سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۳۲۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن

به گزارش قدس خراسان، علی‌اکبر چراغیان ظهر امروز در جمع نمازگزاران جمعه بردسکن ضمن گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم و یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری از برگزاری بیش از ۴۰ عنوان برنامه در طول این هفته خبر داد و اظهار کرد: خوشبختانه آموزش و پرورش بردسکن در حوزه پرورشی از جمله اقامه نماز در مدارس یکی از شهرستان‌های برتر در استان انتخاب شده است و طرح سه‌شنبه‌های معنوی هر هفته با حضور امام جمعه و تعدادی از رؤسای ادارات در یکی از مدارس برگزار می‌شود. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن از راه‌اندازی مهدالرضا(ع) برای آموزش قرآن در رده سنی زیر ۶ سال خبر داد و افزود: در همین راستا نیز توانسته‌ایم بیش از ۶۰ مربی قرآن در شهرستان تربیت کنیم.

وی به طرح قاضی در مدارس اشاره و بیان کرد: با اجرای این طرح که با مشارکت دادگستری و مشاوران اجرا می‌شود باعث کاهش بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در بین دانش‌آموزان و والدین شده است.

چراغیان وضعیت آموزشی دانش‌آموزان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: خوشبختانه ۱۵ درصد قبولی دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی نسبت به سال تحصیلی گذشته افزایش پیدا کرده که از این لحاظ آموزش و پرورش بردسکن جزو 10 نواحی آموزش و پرورش در سطح استان است. 

مدیر آموزش و پرورش بردسکن به کسب رتبه‌های دیگر آموزش و پرورش در المپیادها، آزمون پایش و پایا در سطح استان و کشور خبر داد و گفت: متأسفانه برخی افراد آموزش و پرورش را خواسته و ناخواسته در بستر فضای مجازی مورد انتقاد قرار می‌دهند که نیاز است اگر ضعف و یا کم و کاستی وجود دارد موارد را به صورت حضوری مطرح تا نیروهای ستادی حوزه آموزش و پرورش نسبت به رفع مشکلات اقدام کنند. 

وی همچنین با توجه به برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان از خانواده‌ها خواست فرزندان خود را بیشتر مورد کنترل قرار دهند و به آنها اجازه ندهند با موتورسیکلت در مدارس حضور پیدا کنند.

چراغیان اظهار کرد: متأسفانه طی سال گذشته و در یک ماه اخیر چهار نفر از دانش‌آموزان بر اثر قوع تصادف جان خود را از دست داده‌اند و خانواده‌ها را داغدار کرده‌اند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • کمک ۸۵ میلیارد تومانی خیران و دولت به آموزش‌وپرورش بردسکن
  • امسال ۱۰۵ هزار معلم جذب آموزش وپرورش می‌شوند
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • نقش آفرینی «محمد رضا سنگری» در ادبیات پایداری بی بدیل است
  • وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • معلم، نویدبخش آینده روشن
  • آموزش، نقطه مشترک بین ارتش و آموزش وپرورش است